Skoleutveksling

Rommen skole

Lærere ved Rommen skole har i lengre tid vært i dialog med lærere ved Ris skole om å utveksle elever for én dag. Mandag den 4.november var den store dagen her, da en halv klasse fra 10B på Rommen skole satt seg forventningsfulle på t-banen over til «beste vestkant» - og en halv klasse fra Ris skole kom til oss på «beste østkant». Elevene fulgte vanlig timeplan hele dagen.
Målet med denne utvekslingen var at ungdommen skulle bli kjent med noen fra den andre siden av Oslo, som de kanskje hadde noen fordommer mot fra før. Resultatet? - Elevene fant ut at forskjellene ikke var så store som de i utgangspunktet hadde trodd. De hadde akkurat de samme interessene, samme klesstil og lurte på de samme tingene. Gjennomføringen av dagen gikk over all forventning. Elevene som reiste på besøk opplevde begge steder en gjestfrihet de ikke hadde forventet. De var enige om at det hadde vært en fin dag, og de har knyttet kontakt med hverandre på sosiale medier.